14. A Magyarországról szóló prófécia - zarándoklatunk tükrében


"Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"

(Lejegyezte Pió atya, forrás: Marana Tha, 2009/2. szám)

Hogy működnek a próféciák?
Mit kezdünk majd azzal a dicsőséggel amiben a prófécia beteljesülése részesít bennünket?


Belegondoló: Várjuk, várjuk, hogy bekövetkezzen a prófécia? Vagy tennünk kell érte valamit, alkalmassá kell válnunk rá? Mi a mi feladatunk ebben? 


Gondoljunk most vissza azokra a helyekre ahol zarándoklatunkon jártunk és nézzük meg annak tükrében, fényében a következő kijelentéseket és keressünk párhuzamokat - ki -ki saját magának:

"Sok szenvedés vár még rájuk" - "páratlan dicsőségben lesz részük" -  "erősebben kérniük"

Például:

- 1. SZENVEDÉS - Krisztusért, az Atya dicsősége, az egész zarándoklat erről szól,  az értelmes, vagy inkább nem hiábavaló szenvedéséről.  (És mi miért imádkozunk Szent Antal sírjánál? Hogy Uram vedd el a szenvedésünket, vagy felajánljuk szenvedésünket.)

- 2. Szent Antal épen maradt nyelve, amellyel "mindig Isten dicsőségét hirdette, mely Istenhez hívta az embereket, és Istent magasztalni tanította."

-3. Ezen a zarándoklaton megismerhettük Assisi Szent Ferenc alázatát, ami a feltétel nélküli szeretetben nyilvánul meg. (Mekkora alázat kell  a dicsőség helyén kezeléséhez?)

- 4.  Mária názáreti háza, Loretóban, amelyik először a volt Magyarország területén Tersattóba "került". E nagy kegyre, amellyel Isten kitüntette a tersattóiakat, a lakosok nagyon elbizakodottak lettek, ezért  a Szent Házat az Adriai-tenger túlsó partjára tovább vitték.

- 5. És a loretoi szentély három nagy üzenete (kegyelem, hit, üdvösség). 

- 6. Következő állomásunk Róma, "ahol" lesz lehetőségünk "nagyhatalmú őrangyalunk hathatós oltalmát kérni országukra"





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése